แปลบทความนี้ให้หน่อยนะค่ะ มาจาก o-net ม.6 ปี 53

Sometimes just “saving” in general is not enough incentive to keep families on the budget track. You need a goal to get started. To use a diet analogy, it’s easier to lose 10 pounds when your high school reunion is around the corner. A goal not only gives a family something to reach for, it makes a savings plan short term.
Knowing you don’t have to give something up forever makes the sacrifice easier. Once you’ve reached your goal, you can abandon your strategy or apply those savings to a new object.
That approach worked for Cynthia McIntyre, who launched a search for extra savings after she spotted an antique table that fit perfectly in her living room -- but not in her budget.
McIntyre went over her checkbook carefully and realized she was buying books every month. A lifelong reader, she couldn't wait to rush out and snap up a new release. “It was a $400-a-year habit,” she says. The worst part was, many of the books didn't live up to the reviews and McIntyre gave them away. Now she gets the latest bestsellers from the local library. “Reading them a little later doesn’t spoil the story,” she concludes.

1

คำตอบ

2014-02-11T03:09:46+07:00
อันที่พิมพ์อังกฤษแปลเป็นประโยคไม่ถูกจริงๆ 

บางทีเพียงแค่ " ประหยัด " โดยทั่วไปไม่พอที่จะเป็นแรงจูงใจ พอที่จะให้ ครอบครัวทำตามงบประมาณ คุณจำเป็นต้องมีเป้าหมายที่จะเริ่มต้น จะใช้การเปรียบเทียบ มันง่ายที่จะเสีย 10 ปอนด์ เมื่อ คืนสู่เหย้าโรงเรียนมัธยมของคุณis around corner เป้าหมายไม่เพียงให้ครอบครัวเข้าถึงในบางสิ่งบางอย่าง มันเกิดแผนการออมทรัพย์ระยะสั้น รู้ว่าคุณไม่จำเป็นต้องให้สิ่งที่ขึ้นตลอด ซักวันนึง คุณจะมาถึงเป้าหมายของคุณ ของคุณคุณสามารถละทิ้งกลยุทธ์ของคุณหรือใช้เงินฝากออมทรัพย์ที่เป็น วัตถุใหม่ วิธีการที่ทำงานให้กับ ซินเทีย แมคอินไทร์ ที่เปิดตัวเพื่อค้นหาการประหยัดฉบับพิเศษ หลังจากที่เธอพบตารางโบราณอย่างสมบูรณ์แบบในห้องนั่งเล่นของเธอ - แต่ไม่ได้อยู่ในงบประมาณของเธอแมคอินไทร์ เธอเดินไปตรวจสมุดเช็คของเธออย่างระมัดระวังแล ตระหนักดีว่าเธอได้รับการซื้อหนังสือทุกเดือน ตลอดชีวิตผู้อ่าน เธอไม่สามารถรอที่จะวิ่งออกไปและฉวยมาวางจำหน่ายได้ "It was a $400-a-year habit," เธอกล่าว ส่วนที่แย่ที่สุดก็คือหนังสือจำนวนมากไม่ได้มีชีวิตอยู่กับ บทวิจารณ์และ แมคอินไทร์ให้พวกเขาออกไป ตอนนี้เธอได้รับ เบสต์เซลเลอร์(หนังสือขายดี) ล่าสุดจากห้องสมุดท้องถิ่น " การอ่าน พวกเขาเพียงเล็กน้อยจะไม่ทำให้เสียเรื่อง " เธอ สรุป